Neem contact op

Heeft u vragen, suggesties of andere onderwerpen waar we u mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Slide-in ContactformulierKlari Baarslag

Klari Baarslag / BTB / Scholenproject

Woonplaats: Hardenberg

Bestuurslid Platform Inclusief gemeente Hardenberg sinds 2010

Gepensioneerd en als vrijwilliger werkzaam als gastvrouw in het Saxenburg Medisch Centrum.

Aandachtsgebied binnen het Platform: adviesgroep Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid, Scholenproject, werkgroep Inclusieve Samenleving, werkgroep Inclusief Vechtdal

Klari Baarslag Platform Hardenberg Inclusief

‘Ik ben bestuurslid geworden van Hardenberg Inclusief omdat ik daadwerkelijk vind dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Met en zonder beperking. Dat het mensen soms moeilijk wordt gemaakt is geen opzet; in veel gevallen gebeurt het onbedoeld. Daarom is bewustwording een belangrijk doel van onze inspanningen.

Bij het Scholenproject laten we kinderen uit groep 7 en 8 ervaren dat je met een beperking nog altijd veel kunt doen. Misschien niet alles en soms een beetje anders, maar met een beperking hoef je heus niet altijd afhankelijk te zijn van anderen.

De Adviesgroep BTB (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid) richt zich hier ook op: door op een andere manier te kijken naar gebouwen, sportparken en openbare ruimten zien we waar ingewikkelde situaties ontstaan; deze signaleren we en we adviseren zonodig over verbeteringen.

Daarnaast is er ook de werkgroep Inclusieve Samenleving. Deze is opgezet op initiatief van de gemeente; het Platform maakt hier deel vanuit, maar ook de Participatieraad Hardenberg en enkele gemeenteraadsleden. Binnen deze werkgroep heb ik me mede sterk gemaakt voor de titel ‘Meest toegankelijke gemeente van Nederland’.

En dan is er ook nog de werkgroep Inclusief Vechtdal; het doel hiervan is de toegankelijkheid van recreatie en vrijetijdsbesteding in het hele Vechtdal verder te verbeteren. Ommen, Dalfsen en Marketing Oost doen ook mee in deze werkgroep.

Het is en blijft een uitdaging om inclusiviteit goed op de agenda’s te houden. Er valt nog veel te winnen op het gebied van bewustwording. Daarom moeten we blijven verbinden en praten. Ook de toegankelijkheid van evenementen voor mensen met een beperking is een aandachtspunt. Mooi om te zien dat er in Hardenberg en het Vechtdal zoveel wordt georganiseerd voor de inwoners, maar het is nog mooier als echt iedereen eraan mee kan doen.’

Heeft u een vraag die u met ons wilt delen? Neem contact met ons op.

$

Vragen of suggesties?

Heeft u een suggestie over een bepaald thema? Wij staan altijd open voor suggesties. Als klankbord voor de Gemeente Hardenberg gaan wij graag het gesprek aan.

Ga naar de inhoud