Neem contact op

Heeft u vragen, suggesties of andere onderwerpen waar we u mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Slide-in ContactformulierWaar staat Platform Inclusief gemeente Hardenberg voor?

Het Platform Inclusief gemeente Hardenberg zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin kan iedereen kan meedoen. Want ieder mens hoort erbij, met en zonder beperking. Daarom proberen wij het leven voor mensen met een beperking een beetje minder moeilijk te maken. Dat is onze missie. Want het gewone leven is voor veel mensen al ingewikkeld genoeg.

Een inclusieve samenleving

Een ‘inclusieve samenleving’ betekent dat er geen mensen worden buitengesloten of onnodig zijn aangewezen op hulp van anderen. Want hoe goed bedoeld ook: iedereen wil graag zo zelfstandig mogelijk leven.

Voor mensen met een beperking is dit niet altijd eenvoudig. Wie blind of slechtziend is loopt – vaak letterlijk – tegen andere zaken aan dan iemand die doof of slechthorend is. Mensen die zijn aangewezen op een rolstoel hebben te maken met andere hindernissen dan mensen die lijden aan een hersenaandoening zoals dementie, Parkinson of een beroerte.

Om ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan meedoen, moeten we de samenleving door veel verschillende brillen bekijken en leren kennen. Het Platform Inclusief gemeente Hardenberg zet zich hiervoor in. We zijn het aanspreekpunt voor iedereen met een beperking, verzamelen ervaringen en proberen onnodige – en vaak onbedoelde – obstakels te voorkomen of veranderen.

Denk bijvoorbeeld aan veel te ingewikkelde brieven of onleesbare kleine letters. Aan onbereikbare winkels, lastige drempels in gebouwen of te hoog geplaatste deurklinken of liftknoppen. Natuurlijk schieten andere mensen graag te hulp, maar nog fijner zou het zijn als die deurlink of liftknop gewoon wat lager zou zitten. Of een brief minder moeilijke woorden bevat. Of dat je gewoon nog iemand kunt spreken of bellen in plaats van mailen, appen of chatten.

Binnen de gemeente Hardenberg is gelukkig al veel aandacht voor toegankelijkheid. Maar het kan altijd nog beter en dat hoeft niet altijd duur of ingewikkeld te zijn. Zelfs een eenvoudige aanpassing kan voor iemand met een beperking zomaar een wereld van verschil betekenen.

Heeft u een vraag die u met ons wilt delen? Neem contact met ons op.

$

Vragen of suggesties?

Heeft u een suggestie over een bepaald thema? Wij staan altijd open voor suggesties. Als klankbord voor de Gemeente Hardenberg gaan wij graag het gesprek aan.

Ga naar de inhoud