Neem contact op

Heeft u vragen, suggesties of andere onderwerpen waar we u mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Slide-in ContactformulierKarin van der Haar

Karin van der Haar / Penningmeester / Werk & Sport

Woonplaats: Lutten

Bestuurslid Platform Inclusief gemeente Hardenberg sinds oktober 2016. Werkte tot 2019 als participatieadviseur bij de ABN-AMRO en maakte als topsporter deel uit van het Nederlands Zitvolleybal Team.

Karin is nu trainer zitvolleybal bij vereniging Kangeroe in Hardenberg; daarnaast is ze ook bestuurslid van de Participatieraad Hardenberg.

Aandachtsgebieden binnen het Platform: sociale participatie, interim penningmeester, administratie en jaarverslag.

Karin van der Haar, Penningmeester Platform Hardenberg Inclusief

‘Ik was 16 toen ik na een ongeluk mijn linkerarm kwijtraakte. Ik reed op een brommer, sloeg rechtsaf en kwam onder een vrachtwagen terecht. Mijn arm raakte onder de band en het wegdek. Toch heeft me dit er nooit van weerhouden om te blijven doen wat ik wilde. Ik zat voor het ongeluk op volleybal en ben dat ook daarna blijven doen. Zitvolleybal bleek net zo leuk en heeft me prachtige ervaringen opgeleverd. Ik schopte het tot een plek in het Nederlands Zitvolleybal Team en heb maar liefst drie keer Nederland mogen vertegenwoordigen op de Para-olympische Spelen, waaronder in Beijing.

Ik heb medebestuurslid Roy Hulzebosch ook enthousiast gemaakt voor deze sport en hij speelt inmiddels in het nationaal herenteam. Zelf moest ik in 2019 stoppen met de topsport. Ik kreeg een hersenbloeding, waarna de rechterkant van m’n lichaam deels verlamd raakte. Maar ik sport nog steeds en ben inmiddels trainer van zitvolleybal in Hardenberg. Je kunt dus gerust concluderen dat ik een ervaringsdeskundige ben. Door mijn beperking weet ik als geen ander hoe belangrijk meedoen is voor mensen.

Als participatieadviseur adviseerde ik werkgevers over het belang van werk voor mensen met een beperking; als topsporter wist ik hoeveel kracht mensen putten uit sport. Dat wil en zal ik altijd blijven uitdragen.’

Heeft u een vraag die u met ons wilt delen? Neem contact met ons op.

$

Vragen of suggesties?

Heeft u een suggestie over een bepaald thema? Wij staan altijd open voor suggesties. Als klankbord voor de Gemeente Hardenberg gaan wij graag het gesprek aan.

Ga naar de inhoud