Neem contact op

Heeft u vragen, suggesties of andere onderwerpen waar we u mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Slide-in ContactformulierRoy Hulzebosch

Roy Hulzebosch / Sociale media / Websitebeheer

Woonplaats: Hardenberg

Bestuurslid Platform Inclusief gemeente Hardenberg sinds oktober 2016.

Werkt in het sociaal domein van de gemeente Coevorden, speelt in het nationaal heren zitvolleybalteam.

Aandachtsgebied binnen het Platform: communicatie, websitebeheer & social media

Roy Hulzebosch, Social media & website Platform Hardenberg Inclusief

Roy Hulzebosch werkte o.a. voor het UVW Werkbedrijf, de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg en inmiddels in het sociaal domein van de gemeente Coevorden. Door een aangeboren lichamelijke beperking gaat het lopen hem wat moeizaam af, maar dat zit hem niet in de weg. Wél opende het hem de deur naar zijn grote passie, namelijk zitvolleybal. Roy speelt in het nationaal herenteam en hij is een enthousiast ambassadeur van gezond sporten en bewegen. Mét of zonder beperking.

‘Als ervaringsdeskundige heb ik affiniteit met het begrip ‘inclusiviteit’. Ik weet hoe belangrijk en positief het is dat iedereen kan meedoen in de samenleving, zo nodig met wat aanpassingen. Neem nu zitvolleybal: voor mijzelf was dit een geweldige manier om sportief bezig te zijn, maar je hoeft er geen beperking voor te hebben. Ook spelers die lopen kunnen meedoen; het is gewoon een andere manier van bewegen. Het enige verschil is dat je niet staat maar schuift. De spanning en sportiviteit is er geen millimeter minder om.

Als bestuurslid van het Platform Inclusief gemeente Hardenberg kan ik dit goed onder de aandacht brengen; toegankelijkheid is vaak een kwestie van bewustzijn. Even door een andere bril kijken kan helpen om te voorkomen dat mensen onbewust en onbedoeld worden buitengesloten.

In de loop van de jaren is het Platform Inclusief gemeente Hardenberg een steeds bekender gezicht geworden voor inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen in de gemeente Hardenberg. Wij geven advies en koppelen dit terug aan betrokken instanties zoals de gemeente. In het verleden moesten we zelf vaak het initiatief nemen, maar inmiddels is het omgekeerde het geval: we worden gevraagd om mee te denken. Dat is fijn, want we hebben ook veel expertise in huis vanuit verschillende invalshoeken op het gebied van inclusiviteit.

In 2018 kreeg Hardenberg de titel van ‘meest toegankelijke gemeente in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat we nu klaar zijn. De toegankelijkheid van sommige winkels in het centrum kan heus nog beter, er zijn nog veel te smalle wandelpaden en binnen de gemeente blijven stoeptegels (struikelgevaar!) een aandachtspunt. Als Platform Inclusief gemeente Hardenberg blijven we ons daarom inzetten voor het verder bouwen aan een Inclusieve samenleving, samen met de inwoners en instanties.’

Heeft u een vraag die u met ons wilt delen? Neem contact met ons op.

$

Vragen of suggesties?

Heeft u een suggestie over een bepaald thema? Wij staan altijd open voor suggesties. Als klankbord voor de Gemeente Hardenberg gaan wij graag het gesprek aan.

Ga naar de inhoud