Neem contact op

Heeft u vragen, suggesties of andere onderwerpen waar we u mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Slide-in ContactformulierBereikbaarheid horeca – De Troubadour

5 oktober 2018
}
Leestijd:
De Adviesgroep BTB dacht onder andere mee over de bereikbaarheid van de bovenverdieping en het terras, de loop- en beweegruimte tussen de tafels, de entree en de deuren.

Na een noodlottige brand in 2017 is Grand Café Restaurant De Troubadour in Hardenberg praktisch vanaf de grond opnieuw opgebouwd en ingedeeld. De Adviesgroep BTB dacht onder andere mee over de bereikbaarheid van de bovenverdieping en het terras, de loop- en beweegruimte tussen de tafels, de entree en de deuren.

De adviesgroep BTB raakte betrokken bij de plannen en adviseerde de opdrachtgever over praktische zaken, waardoor de Troubadour nieuwe stijl een uitnodigende plek is waar iedereen zich welkom voelt.

Herman Potgieter Grand Café Restaurant De Troubadour

Het was een regelrecht drama, de grote brand die in 2017 de Troubadour grotendeels in de as legde. Maar Herman & Gretha Potgieter zijn niet de mensen om bij de pakken neer te zitten. Iets meer dan een jaar later opende De Troubadour opnieuw de deuren in een andere vorm waarbij ‘toegankelijk’ hoog op de agenda stond. Dit leverde hen de Pluim op van het Platform Hardenberg Inclusief.

‘Als je noodgedwongen moet nadenken over hoe je je zaak opnieuw zou willen inrichten, dan levert dat nieuwe ideeën en inzichten op’, aldus Herman. ‘Eigen ideeën, maar ook van anderen. Wij kwamen in contact met Henk Meijerink en Klari Baarslag van het Platform Hardenberg Inclusief en dat bleek heel waardevol. We wilden meer zijn dan een horecabedrijf, wij gingen voor een ontmoetingsplek waar iedereen zich welkom voelt. Kwaliteit boven kwantiteit. Zo hebben we boven ruimte gemaakt voor besloten feesten, zodat je hier gezellig in familie of vriendenkring kunt zijn, terwijl de benedenverdieping open blijft voor andere gasten. Maar dan moeten oma en opa wél veilig boven kunnen komen. Daarom hebben we een flinke investering gedaan in een stoellift. Naast natuurlijk de invalidentoiletten en andere faciliteiten voor wie minder goed ter been is’.

Inclusiviteit in de breedste zin

‘Inclusiviteit omvat voor ons meer dan bereikbaarheid. Het betekent voor ons ook het betrekken van mensen uit andere culturen die een opstapje nodig hebben. Of activiteiten voor mensen die normaal gesproken niet -vaak- uit eten gaan. Daarom organiseren wij bijvoorbeeld ook kerstmaaltijden voor ouderen en bieden we ruimte voor multiculturele avonden. Voor ons is de Troubadour een vehikel om leuke en waardevolle dingen te kunnen doen voor anderen. Dat geeft een goed gevoel. Nu hebben we ook veel geluk met de beschikbare ruimte in het pand; andere horecaondernemers hebben dat misschien niet. Maar toch: out-of-the box denken kan ook op kleine schaal en zonder grote uitgaven. Je kunt ook investeren in tijd en aandacht, zoals wij dat doen met onze multiculturele staf. Via InBeeld hebben wij op deze manier in het verleden geweldig gemotiveerde medewerkers gevonden.’

Diversiteit is ook mooi

‘Ik denk dat het een utopie is dat je als ondernemer alle mensen moet kunnen bedienen. Dat kan ook niet en diversiteit is ook mooi. We hoeven niet allemaal hetzelfde te doen. Wij hebben ook wel eens een akelige review gehad omdat er voor een gast met een erg grote rolstoel geen plekje was op het terras. Het was domweg te druk op dat moment. Maar ja, dat kan ook gelden voor mensen met een kinderwagen of een grote vriendengroep die aan een tafel wil zitten. Wij willen niet ‘specialiseren’ op mensen of groepen die elders niet terecht kunnen, we willen zo inclusief mogelijk zijn.’

Rolstoel traplift bij Grandcafe De Troubadour in Hardenberg
Rolstoel traplift bij Grandcafé De Troubadour in Hardenberg

Meer projecten

Dementievriendelijk

Dementievriendelijk

Platform Hardenberg Inclusief besteedt extra aandacht aan het dementievriendelijk maken van gemeente Hardenberg. Nederland telde in 2021 meer dan 290.000 mensen die lijden aan een vorm van dementie.

Heeft u een vraag die u met ons wilt delen? Neem contact met ons op.

$

Vragen of suggesties?

Heeft u een suggestie over een bepaald thema? Wij staan altijd open voor suggesties. Als klankbord voor de Gemeente Hardenberg gaan wij graag het gesprek aan.

Ga naar de inhoud