Neem contact op

Heeft u vragen, suggesties of andere onderwerpen waar we u mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Slide-in ContactformulierDementievriendelijk

18 februari 2022
}
Leestijd:
Platform Hardenberg Inclusief besteedt extra aandacht aan het dementievriendelijk maken van gemeente Hardenberg. Nederland telde in 2021 meer dan 290.000 mensen die lijden aan een vorm van dementie.

Nederland telde in 2021 meer dan 290.000 mensen die lijden aan een vorm van dementie, waarvan ruim driekwart nog thuis woont. De verwachting is dat het aantal patiënten in de komende decennia explosief zal stijgen tot meer dan een half miljoen.

Ook in Hardenberg zal het aantal thuiswonende mensen met dementie steeds groter worden en daarom besteedt het Platform Hardenberg Inclusief extra aandacht aan het dementievriendelijk maken van gemeente.

Dit houdt in dat we speciale aandacht besteden aan zaken zoals:

  • Stoepen en (route)markeringen
  • Symbolen en kleurgebruik
  • Vrije doorgangen
  • Op- en afritten
  • Voldoende rustpunten
  • Alternatieve contactmogelijkheden (naast online)
Situatie Lidl Hardenberg ná de aanpassing stoeprand
Situatie Lidl Hardenberg ná de aanpassing stoeprand

Meer projecten

Herinrichting Bastingplein en Wilhelminaplein

Herinrichting Bastingplein en Wilhelminaplein

Bij de herinrichting van openbare ruimten zoals pleinen en straten denkt de Adviesgroep BTB mee vanaf de ontwerpfase. Vooral op plekken waar verschillende functies gecombineerd moeten worden (denk aan bijvoorbeeld aan parkeren en winkels)

Heeft u een vraag die u met ons wilt delen? Neem contact met ons op.

$

Vragen of suggesties?

Heeft u een suggestie over een bepaald thema? Wij staan altijd open voor suggesties. Als klankbord voor de Gemeente Hardenberg gaan wij graag het gesprek aan.

Ga naar de inhoud