Neem contact op

Heeft u vragen, suggesties of andere onderwerpen waar we u mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

Slide-in ContactformulierHerinrichting Bastingplein en Wilhelminaplein

1 januari 2019
}
Leestijd:
Bij de herinrichting van openbare ruimten zoals pleinen en straten denkt de Adviesgroep BTB mee vanaf de ontwerpfase. Vooral op plekken waar verschillende functies gecombineerd moeten worden (denk aan bijvoorbeeld aan parkeren en winkels)

Wilhelminaplein Hardenberg en Bastingplein Bergentheim

De inrichting van openbare ruimten zoals pleinen en straten denkt de Adviesgroep BTB mee vanaf de ontwerpfase. Vooral op plekken waar verschillende functies gecombineerd moeten worden (denk aan bijvoorbeeld aan parkeren en winkels), is het extra belangrijk om de veiligheid en toegankelijkheid voor mensen met een beperking goed voor ogen te houden.

Bij het ontwerp van het Bastingplein in Bergentheim en het Wilhelminaplein in Hardenberg was de Adviesgroep BTB betrokken vanaf de ontwerpfase en ook aanwezig bij de inloopavonden. Dit heeft geresulteerd in adviezen die o.a. betrekking hebben op:

  • gehandicaptenparkeerplaatsen
  • hellingen
  • regengootjes
  • stoepranden
  • rustpunten en bankjes
  • blindegeleidelijnen
  • kleurcontrasten
  • breedte van voetpaden

U ziet hier een ontwerp van de herinrichting van het Bastingplein te Bergentheim
U ziet hier een ontwerp van de herinrichting van het Bastingplein te Bergentheim

Meer projecten

Dementievriendelijk

Dementievriendelijk

Platform Hardenberg Inclusief besteedt extra aandacht aan het dementievriendelijk maken van gemeente Hardenberg. Nederland telde in 2021 meer dan 290.000 mensen die lijden aan een vorm van dementie.

Heeft u een vraag die u met ons wilt delen? Neem contact met ons op.

$

Vragen of suggesties?

Heeft u een suggestie over een bepaald thema? Wij staan altijd open voor suggesties. Als klankbord voor de Gemeente Hardenberg gaan wij graag het gesprek aan.

Ga naar de inhoud